Voeding & verzorging

Kinderopvang Het Toverbloempje verzorgt de voeding voor uw kind(eren), uitgezonderd de flesvoeding, avond eten.

Het Toverbloempje zorgt voor:
Bruin brood
Broodbeleg
Fruit (vers)
Melk (halfvolle)
Water of diksap
Koekje, yoghurt (of een ander verantwoord tussendoortje)

Indien gewenst geven wij ook het avond eten wat u zelf heeft meegebracht.

Binnen onze opvang werken we met een gezond voedingsbeleid. Dit houdt in dat we verantwoord om gaan met wat we aanbieden aan de kinderen. Zo zorgen we voor voldoende fruit en groente de gedurende dag en afwisseling van smaken. We houden ons samen met de kinderen bezig met het maken van gezonde spreads voor op het brood, zo maken we bijvoorbeeld paprika of tomatenspreads en zelf gemaakt is dit natuurlijk erg lekker. Zo bakken we ook samen met de kinderen verantwoorde tussendoortjes. Door ons wordt dit gezien als een win win situatie, de kinderen worden zich bewust van gezonde voeding en daarbij hebben we een leuke en leerzame activiteit die we op dat moment aanbieden aan de kinderen.  

Flessen en spenen worden van thuis meegebracht, evenals medicijnen en speciale voedingsmiddelen (dieetvoeding in verband met allergie, vegetarische voeding etc.).

Op het kinderdagverblijf heeft ieder kind een eigen mandje met spulletjes zoals: slaapzak, reserve setje kleren, knuffel/tutje. (Dit wordt allemaal van thuis uit meegebracht en deze mogen op de locatie blijven liggen)