Sport BSO Woensdrecht

Wat is er lekkerder dan na een hele dag op school gezeten te hebben lekker te kunnen gaan bewegen. Bij onze Sport BSO in Woensdrecht vinden wij het belangrijk dat kinderen zich kunnen uitleven. Sporten op het sportveld, naar de speeltuin of misschien rustig knutselen, bouwen of koken, dit is een kleine greep uit het soort activiteiten dat wij bij de sport BSO aanbieden.

Sportactiviteiten
We bieden naast de activiteiten behorende bij het thema van de maand ook iedere dag verschillende sport- en spelactiviteiten aan. Naast dat wij het belangrijk vinden dat kinderen bewegen, willen wij ook graag de kinderen kennis laten maken met verschillende sporten. Misschien raak je wel zo enthousiast dat je in je vrije tijd ook deze sport wil gaan uitvoeren.

Sportveldjes
Gaan we vandaag voetballen, hockeyen of wordt het slagbal. Bij de Sport BSO in Woensdrecht sporten we iedere dag. Rond de locatie liggen diverse sport- en speelveldjes waar we gebruik van kunnen maken om de sporten aan te bieden. Wij vinden het belangrijk dat kinderen ook mee mogen denken welke sport er gedaan wordt, om zo te zorgen dat de intrinsieke motivatie om mee te doen aan een sport- en/of sportactiviteit zo groot mogelijk is.

Uitstapjes
We organiseren verschillende uitstapjes. Zo komen we regelmatig bij kinderboerderij de Leemberg waar we lekker kunnen spelen en naar de dieren kijken. Daarnaast gaan we regelmatig met de BSO bus naar het bos of een speeltuin.

In de vakantie bieden we in de ochtend en in de middag een activiteit aan. Elke vakantiedag staat er een uitstapje gepland.

Kind staat voorop
Vanuit de visie van sport BSO Het Toverbloempje vinden wij het belangrijk dat het kind voorop staat. We laten de kinderen meedenken met het thema en kunnen ze aangeven welke activiteiten ze leuk vinden. Hier kan rekening mee gehouden worden bij het maken van de activiteiten- en sportplanning.

Een voorbeeld: willen de kinderen in de vakantie graag een bioscoop, dan maken we hier een dagactiviteit van. Filmposters maken, toegangskaartjes maken, zelf popcorn maken van maïs, etc.

De scholen die wij ophalen

  • Fortuna Woensdrecht
  • Fortuna Hoogerheide
  • B.S. de Dobbelsteen Hoogerheide
  • De Klimop Hoogerheide
  • LPS Delphin

Rondleiding
Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan snel langs voor een rondleiding.