BSO

Hoe fijn is het om na een dag op school naar een plek te gaan waar je in een huiselijke omgeving kan spelen met leeftijdgenoten? Onder het motto ‘niets moet, veel mag’ bieden wij een plek aan waar iedere kind in de basisschoolleeftijd mag zijn wie het is.

Bij de buitenschoolse opvang Het Toverbloempje worden iedere dag activiteiten aangeboden waar de kinderen aan deel mogen nemen. Van sportactiviteiten, knutselactiviteiten tot zelf vrijspelen. De kinderen bepalen zelf wat ze willen.

Locaties
De locaties Woensdrecht en Zundert hebben een BSO bij de locatie. In Etten-Leur heeft de Sport BSO een eigen locatie. Benieuwd wat er per locatie aangeboden wordt? Of wil je graag weten welke scholen er per locatie opgehaald worden?

Klik hier voor de BSO Zundert
Klik hier voor de Sport BSO Etten-Leur
Klik hier voor de Sport BSO Woensdrecht 

Voorschoolse opvang
Lukt het niet om de kinderen naar school te brengen voor je moet gaan werken? Dan bieden wij voorschoolse opvang aan. De kinderen kunnen vanaf 6.45 uur tot uiterlijk 8 uur op de BSO worden gebracht. Eventueel een ontbijt eten kan tussen 6.45 uur en 7.15 uur.

De pedagogisch medewerkers brengen de kinderen vervolgens met de BSO bus/bakfiets of te voet naar school.

Naschoolse opvang
Na schooltijd worden de kinderen door de groepsleidsters van school gehaald. We lopen met de kinderen of maken gebruik van onze BSO bus/ bakfiets.

Binnen kunnen de kinderen in huiselijk ingericht groepsruimten spelen en iedere locatie heeft een buitenruimte waar de kinderen vrij kunnen spelen. Zowel binnen als buiten worden activiteiten aangeboden.

Sport en spel
Gezond bewegen staat bij ons elke dag bovenaan het programma. We bieden de kinderen veel bewegingsactiviteiten, binnen en buiten. We dansen, rennen, klimmen, voetballen en hebben een flinke voorraad bewegings- en sportmateriaal. Ook gaan we regelmatig naar speeltuinen/speelvelden bij de locaties in de buurt.

Vakantie en studiedagen
In de vakantie of tijdens studiedagen is het mogelijk dat kinderen een hele dag naar de BSO komen. De kinderen kunnen tussen de middag een boterham mee eten. In de vakantie worden er twee activiteiten aangeboden: één in de ochtend en één in de middag. Waarvan minimaal een uitstapje naar bijvoorbeeld de stad met de bus om daar te bowlen.

Ouderapp en klasbord
We vinden het belangrijk dat ouders op de hoogte worden gehouden wat hun zoon/dochter gedurende de dag doet bij Het Toverbloempje, dat is de reden dat we werken met app ‘klasbord’. Via de app plaatsen we foto’s.

Daarnaast werken we met een ouderapp waarin ouders kunnen afmelden of eventueel extra kunnen aanmelden. De ouderapp wordt ook gebruikt om te communiceren tussen de BSO en de ouders.