Kinderdagverblijf


Op ons kinderdagverblijf bieden wij opvang aan voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar.

Bij het Toverbloempje werken we met het VE programma Uk & Puk. Met ervaringsgerichte activiteiten werken we aan de ontwikkelingsdomeinen. Ieder kind is uniek. Door te kijken naar de individuele behoefte van ieder kind en ons goed te focussen op het kind, kunnen we ontdekken wat ieder kind nodig heeft en dit bieden om zo tot een optimale ontwikkeling te komen. Lees hier meer over ons VE programma Uk & Puk.

Naast de vaste activiteiten van Uk & Puk is het activiteiten aanbod ruim, denk aan bijvoorbeeld koken, knutselen en een uitje. Zoals het thema bos, we nemen dan eerst de kinderen mee naar het bos en gaan daarna knutselen met de materialen die we hebben gevonden in het bos. Ook aan de baby’s wordt gedacht, denk dan aan babymassage, snoezelen en 1 op 1 aandacht.

Via een gezond voedingsbeleid bieden wij een gezond en gevarieerd aanbod aan voeding aan de kinderen. Wil je meer lezen hoe wij door middel van bijvoorbeeld voldoende fruit en groende de kinderen een afwisseling van smaken laten ervaren? Lees dan hier verder over de voeding & verzorging bij Het Toverbloempje.

De binnenruimte is huiselijk ingericht, zodat het voor de kinderen een tweede thuis is. Het is een ruimte vol uitdaging en er valt genoeg te ontdekken voor kinderen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen aan tafel eten en drinken, we splitsen meestal de groep zodat we kleinere groepen hebben en meer aandacht aan de kinderen kunnen geven.

Ieder weer type is geschikt om met kinderen naar buiten te gaan. Naast het lekker eten en picknicken in de zon, stimuleren wij de kinderen ook om de regenplassen en de sneeuw te laten ontdekken op onze ruimte buitenspeelplaatsen. Daarnaast wordt de frisse lucht regelmatig opgezocht tijdens een wandelen of uitstapje met onze bolderkar/kinderwagen/bakfiets of BSO-bus.

Wij hebben onze kinderdagverblijven uitgebreid met een extra mogelijkheid; Het buiten slapen voor kinderen. Het is voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar mogelijk om buiten te slapen in een speciaal daarvoor bestemd buiten bed, hiervoor kunnen ouders die dit wensen een toestemmingsformulier invullen. Ben je benieuwd waarom we kinderen buiten laten slapen en wat de voordelen zijn van buiten slapen? Klik dan hier voor meer informatie over buiten slapen bij Het Toverbloempje.

Hoe leuk is het om gedurende de dag te zien dat je kind een leuke dag heeft en wat er allemaal is gedaan. Via de app “Klasbord” plaatsen we foto’s, uitspraken en nieuwtjes zodat de ouders op de hoogte worden gehouden van hun zoon/dochter gedurende de dag doet bij Het Toverbloempje.