Peutergroep Zundert

Mijn naam is: Tineke van de Donk, geboren op 28-01-1974 en ik woon samen met mijn man en onze 2 dochters (2000 en 2003) in Breda.

Ik heb al heel wat jaartjes in de kinderopvang en als Nanny gewerkt en nu met veel plezier bij het Toverbloempje. Elke leeftijd heeft zijn charmes en elk kind is uniek. Ik vind het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn, op hun eigen tempo de wereld kunnen verkennen en alle ruimte en kansen krijgen om zichzelf te ontwikkelen.


 

 

Mijn naam is: Demi Wijnen, geboren op 19-08-1997 en woon samen met mijn ouders, jongere zusje en hond in Prinsenbeek.

Mijn liefde voor werken met kinderen is begonnen bij mijn opleiding animatie wedewerker, waar ik enorm van genoten heb. Mijn omgeving heeft altijd geweten dat ik met kinderen zou gaan werken, alleen zelf duurde het wat langer voordat ik hier ook achter kwam.

Ik ben 4 jaar geleden vertrokken naar Londen om daar te gaan werken als au-pair, en dat heb ik in totaal 1,5 jaar gedaan. Toen ben ik 2 jaar terug naar Nederland gekomen, om vorig jaar toch nog een keer terug te verhuizen naar Engeland om nogmaals 1 jaar als au-pair te gaan werken. Tijdens deze 2,5 jaar in Engeland is mijn liefde voor werken met kinderen alleen maar sterker geworden en is het dan nu ook helemaal duidelijk dat ik geen andere keus heb dan van mijn passie mijn werk te maken, dus vanaf 1 september 2022 ga ik starten bij het Toverbloempje als BBL stagiaire en probeer ik op korte termijn mijn studie af te ronden.

Ik vind het heerlijk om dingen te ondernemen met kinderen zoals knutselen of leuke uitstapjes te maken. Hoe blijer, enthousiaster en creatiever het kind hoe gelukkiger ik ben, het is dan ook zeker mijn doel om een lach op ieder kind zijn gezicht te toveren!


Mijn naam is: Nienke, geboren op 7 december 1997 en ik woon samen met mijn verloofde Erwin in Roosendaal.

Ik ga vier dagen in de week aan de slag als pedagogisch medewerker op de peuter- en BSO-groep bij Het Toverbloempje in Zundert. Buiten werktijd ben ik in mijn vrije tijd graag bezig met het spelen en het bezoeken van theater en maak ik mooie reizen. Daarnaast vind ik het leuk om creatief bezig te zijn en kan ik ook genieten van een avondje op de bank met een goede film of serie. Komende september ga ik trouwen, waardoor ik momenteel ook veel bezig ben met toffe voorbereidingen! Ik kijk ernaar uit om bij Het Toverbloempje aan de slag te gaan!


Mijn naam is; Esmée Kramer, ik ben geboren op 30 augustus 1988 en woon in Roosendaal, samen met mijn katje Fleur.

Ik ben gestart met het volgen van SPW4, zodat ik de verpleging in zou kunnen, want wat wilde ik graag verpleegkundige worden, op de kinderafdeling in het ziekenhuis.

Zorgen voor kindjes, dat was mijn doel!

Helaas heb ik mijn hbo studie tot verpleegkundige vroegtijdig moeten beëindigen, waardoor ik mijn droom niet achterna heb kunnen gaan.

Door een overvloed aan pedagogisch medewerksters op dat moment, ben ik de retail in gegaan, ben ik gaan reizen en uiteindelijk toch terecht gekomen waar mijn hart lag, namelijk werken met kindjes, ik heb bewust gekozen voor het werken bij een kleinschalige kinderopvang, waar op een bewuste manier gewerkt word.

Hier heb ik destijds geen fulltime en vaste uren kunnen werken, dus maakte ik een uitstapje naar een vaste aanstelling op kantoor. Echter kwam ik er hier al snel achter dat mij dit ongelukkig maakte, weer snel terug naar de kinderopvang!

Na een dag mee lopen bij het Toverbloempje, voelde het direct goed, een goede klik met de collega’s én kindjes.

Het voelde als thuis komen in een warm bad, de gezellige, huiselijke omgeving die het Toverbloempje uitstraalt, het bewust omgaan met voeding en kinderen echt kind laten zijn.

Wat ik belangrijk vind is het écht zien van elk kind als individu en ingaan op de behoeftes, persoonlijk contact en het bieden van warmte en geborgenheid, zodat het kind kan groeien op zijn of haar eigen mooie manier.

Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s een veilig plekje te kunnen bieden aan alle kindjes en van elke dag een mooie dag te maken vol met mooie en betekenisvolle momenten.